Συμμετοχή της Λέσχης Ανδρίων στους "ΣΤ' Διασχολικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης Λυκείων"

2020-01-28

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 οι "ΣΤ' Διασχολικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης Λυκείων" στα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα - Λιναρδάτου με τη συμμετοχή 29 σχολείων.

Οι μαθητές αγωνίστηκαν στον Προτρεπτικό Λόγο και στο Debate (Διττοί Λόγοι).

Η Άνδρος συμμετείχε με 3 μαθήτριες από το Τμήμα Ρητορικής της "Λέσχης Ανδρίων" στο αγώνισμα του Προτρεπτικού Λόγου, με καλές διακρίσεις:

- Η Μοσχούλα Μαρία Ίσαρη με θέμα: "Ο εμβολιασμός σώζει ζωές"

- Η Μαριλού Μήλα με θέμα: "Πείτε ναι στη δωρεά οργάνων"

- Η Μαρία Γεωργία Τηνιακού με θέμα: "Το μάθημα της θεατρικής αγωγής δεν πρέπει να καταργηθεί"

Ο τελικός των Διττών Λόγων είχε θέμα, "Στο σύγχρονο κόσμο η απειλή πολέμου δεν είναι επιλογή στην επίλυση διαφορών". Το μέρος του Λόγου εκπροσώπησε η "Γερμανική Σχολή Αθηνών - Deutsche Schule Athen" και του Αντιλόγου το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Αναβρύτων - Model Lyceum of Anavryta.

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 η "Λέσχη Ανδρίων - Andrion Club" πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη, με ιδιωτική ξενάγηση στο "Μουσείο του B&E Goulandris Foundation / Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή" στην Αθήνα.

Την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 ολοκληρώθηκε η Αναγνωριστική Συνάντηση Ρητορικής στο Πολυχώρο του Μπατσίου με τη συμμετοχή 24 παιδιών όλων των τάξεων του Δημοτικού. Επόμενη συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2020.